SELAMAT DATANG

(Kampus Seremban)

Pn. Nurul Syafawani binti Halim

PENGENALAN

Anugerah Kualiti Rektor Antara Bahagian (AKRAB) merupakan suatu bentuk pertandingan pelaporan yang diadakan untuk melihat gerakan kualiti yang sedang berjalan dari setiap fakulti dan bahagian di kampus UiTM Cawangan Negeri Sembilan.

Semua fakulti dan bahagian yang bertanding perlu melaporkan segala kriteria dan fokus tujahan adalah mengikut kepada kekuatan fakulti dan bahagian itu sendiri. Justeru itu, bagi membolehkan setiap bahagian dapat menyediakan Laporan AKRAB, Bengkel Penyediaan Laporan AKRAB, makluman dari masa ke masa dan Bengkel Penilaian Akhir Juri AKRAB perlu dijalankan bagi memberi pendedahan dan panduan dalam penulisan Laporan AKRAB.

OBJEKTIF

1. Membudayakan penulisan dalam kalangan warga UiTM Cawangan Negeri Sembilan
  2. Melaporkan kekuatan setiap fakulti / bahagian mengikut kriteria AKNC
  3. Memberi pendedahan kepada pengurusan kanan kampus agar mengetahui sejauh mana gerakan kualiti telah dijalankan di setiap fakulti dan bahagian